Internistički pregled

Pogledajte cenovnik za internistički pregled

Šta je interna medicina?

Svesni smo toga da pažnja koju posvećujemo svom organizmu je najbolji odraz našeg zdravlja. Baš zbog toga poslednjih par godina svest o zdravom načinu života je podignut na viši nivo. Sve veći broj ljudi vodi računa o redovnoj fizičkoj aktivnosti i o svojoj ishrani.

Ipak, koliko god se trudili da živimo zdravo ne možemo izbeći bolesti, spoljašnje sredine i uticaja genetike. Preventiva je sastavni deo zdravog života. Godišnji skrinig zdravlja je najbolje rešenje za utvrđivanje rizika od pojave raznih bolesti, a u godišnjem skriningu najveću ulogu igra internistički pregled.

To je grana medicine usmerena na prevenciju, dijagnostiku i nehirurško lečenje bolesti unutrašnjih organa odraslih osoba (srce, pluća, bubrezi, endokrini i gastrointestinalni organi).

Internistički pregled

Šta sve obuhvata internistički pregled?

Internistički pregled obuhvata pregled specijaliste interne medicine. Nakon razgovora sa pacijentom i uzimanja anamneze, lekar će pregledati vašu medicinsku dokumentaciju i nakon toga započeti pregled. Nakon slušanja pluća i srca stetoskopom, sledi merenje saturacije, a posle toga palpacija (pipanje) kako bi se utvrdilo da li postoji uvećanje nekog unutrašnjeg organa (jetra, slezina, žlezde), a ceo internistički pregled završava se pregledom EKG-a srca.

Nakon završetka pregleda, postavlja se dijagnoza. U zavisnosti od zdravstvenog stanja pacijenta, internista može predložiti dodatne dijagnostičke procedure, kao i laboratorijske analize, da bi se odredio dalji terapijski pristup i tok lečenja. Ukoliko su potrebne konsultacije sa kardiologom, endokrinologom, radiologom ili gastroenterologom, takav specijalistički pregled možete obaviti u okviru naše Internističke ordinacije SD Medic Life.

Zašto je internistički pregled značajan?

Teške bolesti obično napadaju organe, baš zbog toga je bitan internistički pregled. Redovnom proverom mogu se otkriti razne bolesti u ranom stadijumu kad je izlečenje uspešno u čak 90% slučajeva. Takođe, internistički pregled je jako bitan deo preoperativne obrade, ali i takođe kod prvih primećenih simptoma nepravilnosti u funkcionisanju organizma.

Internistička ordinacija SD Medic Life ima vrhunske stručnjake iz oblasti interne medicine, ali takođe i stručkanje iz kardiologije, radiologije i neuroradiologije koji će u celosti sagledati vaše zdravlje.

Potreban vam je internista?

Zakažite pregled već danas!

Pozovite nas

AKCIJSKE CENE PREGLEDA

Internistički pregled sa EKG-om2290 RSD – 4100RSD

Internistički pregled sa ultrazvukom abdomena i urotrakta (bubrezi, mokraćni kanali, bešika)4990 RSD – 7800RSD

Pregled kardiologa sa EKG-om i ultrazvuk srca sa kolor doplerom4990 RSD – 6500RSD

Internističko-Endokrinološki pregled3990 RSD – 5700RSD

Internističko-Endokrinološki pregled sa ultrazvukom štitaste žlezde4900 RSD – 7600RSD