Specijalistički pregledi i konsultacije

Specijalistički pregledi i konsultacije

Pogledajte cenovnik za specijalističke preglede

Naš stručni tim sačinjavaju iskusni lekari, specijalisti iz različitih oblasti medicine, tako da u ordinaciji možete obaviti kardiološke, endokrinološke, radiološke i gastroenterološke preglede i konsultacije.

Kardiološki pregled

Bol ili stezanje u grudima, gubitak daha i ubrzano lupanje srca samo su neki od simptoma koji mogu ukazati na probleme sa tim vitalnim organom. Na nastanak srčanih oboljenja velik uticaj ima genetika, pa je poželjno da posetite kardiologa ukoliko u porodici imate srčane bolesnike.

Ordinacija SD Medic Life pruža kompletan kardiološki pregled, pregled EKG aparatom, kao i ultrazvuk srca (eho srca) sa kolor doplerom. Ukoliko je to potrebno, odredićemo vašu kardiološku terapiju, a pacijentima koji su imali operaciju srca ili infarkt miokarda, omogućavamo kontinuirano praćenje zdravstvenog stanja.

Hroničnim srčanim bolesnicima omogućavamo redovno praćenje i korigovanje terapije, a dijabetičarima, pušačima i gojaznim osobama savetujemo redovne kontrole jer su posebno podložni kardiovaskularnim oboljenjima.

Specijalistički pregledi i konsultacije

Endokrinološki pregled

U poslednjih nekoliko decenija, sve češće se javljaju dijabetes (tip 1 i tip 2), problemi sa štitnom i paraštitnom žlezdom, kao i bolesti metabolizma.

Primećujete da vam je metabolizam usporen i da se umarate znatno više nego pre? Možda ste naglo smršali, mnogo se znojite, a uz to vam srce ubrzano lupa? Vaši roditelji su dijabetičari i u strahu ste da ista dijagnoza ne zadesi i vas? Ne zaboravite da je šećerna bolest tihi ubica koji postepeno uništava krvne sudove, a da blagovremena terapija sprečava razvoj ozbiljnih komplikacija.

Zakažite pregled i konsultaciju sa endokrinologom i predupredite razvoj nekih od najčešćih bolesti današnjice. Endokrinolog će na osnovu anamneze, rezultata krvi i ultrazvuka štitne žlezde odrediti dalje postupke u praćenju i lečenju trenutnog stanja. Uz tačnu dijagnozu i pravilno određenu terapiju, bolest neće uticati na kvalitet vašeg života.

Pregled radiologa

Radiologija je medicinska grana usmerena na prikupljanje snimaka organa i tkiva, kako bi se precizno i pouzdano dijagnostikovale bolesti. Ultrazvučni talasi se iz sonde usmeravaju ka unutrašnjim organima, a pri susretu sa preprekom (organima), na monitoru se prikazuje njihova slika. Ultrazvuk se uspešno primenjuje u dijagnostici oboljenja štitne žlezde, jetre i slezine, žuči i žučnih puteva, pankreasa, bubrega i bubrežnih puteva.

Gastroenterološki pregled

Gastroenterolog je specijalista koji se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem bolesti organa za varenje, uključujući jednjak sa želucem, jetru i žučnu kesu, tanko i debelo crevo, kao i pankreas.

Nakon uzete anamneze i uvida u medicinsku dokumentaciju, sledi palpacija organa abdomenalne duplje. Ukoliko je potrebno, predlažu se dodatne dijagnostičke procedure.

U ordinaciji SD Medic life možete uraditi ultrazvuk abdomena:

  • Ultrazvuk jetre, žučne kese i žučnih puteva
  • Ultrazvuk slezine
  • Ultrazvuk bubrega i nadbubrežnih žlezda
  • Ultrazvuk prostate
  • Ultrazvuk velikih krvnih sudova abdomena